Varsinais-Suomen alueellinen vastuumuseo

Turun museokeskus toimii Varsinais-Suomen alueellisena vastuumuseona. Tehtävänä on edistää alueensa museotoimintaa, kulttuuriympäristötyötä sekä taiteeseen ja visuaaliseen kulttuuriin liittyvää toimintaa ja yhteistyötä. Vastuumuseo tarjoaa paikallista kulttuuriperintöä ja visuaalista kulttuuria koskevaa tietoa ja asiantuntijapalveluja museoille, viranomaisille ja yksityisille kansalaisille.

Varsinais-Suomen alueellinen vastuumuseo muun muassa neuvoo toimijoita museo- ja kulttuuriperintötyössä. Vastuumuseo tutkii, dokumentoi ja inventoi kulttuuriympäristöjä, rakennusperintöä ja arkeologista kulttuuriperintöä maakunnassa sekä neuvoo rakennusten ja kulttuuriympäristön hoidossa ja korjauksessa. Maakunnassa tehtävää kulttuuriperintötyötä tehdään yhteistyössä Museoviraston kanssa.

Varsinais-Suomen alueellinen vastuumuseo toimii antikvaarisena asiantuntijana ja lausunnon antajana Varsinais-Suomen kuntien kaavoitusasioissa.

Varsinais-Suomen alueellisen vastuumuseon toimialueeseen kuuluvat

Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski Tl, Kustavi,  Lieto, Laitila, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki sekä Vehmaa

Käyntiosoite: 

Kalastajankatu 4
20100 Turku

Puhelin:

kaupungin vaihde 02 330 000
02 330 000
Sähköposti: 
museokeskus@turku.fi
Asiasanat: