Tapahtumat

Lisätiedot:
P. 02 262 3129
vimma@turku.fi

Turun päivä Vimmassa

Keskustan ytimessä Aurakadun vanhassa tyttökoulussa vuodesta 2006 toiminut Vimma toivottaa turkulaiset tervetulleeksi tutustumaan toimintaan ja historiaa huokuvaan taloon Turun päivänä.

Koronaturvallisuuden vuoksi taidepajat toimivat kuitenkin vain ennakkoilmoittautumisella ja tiloissa vierailevien henkilömääriä voidaan joutua rajoittamaan turvavälien takaamiseksi.

Tapahtumassa on vahva maskisuositus kaikille osallistujille. Tulethan paikalle vain terveenä!

Turun päivän taidepajat

  • Avoin kankaanpaino ja värjäys klo 12-14.30 ja 15.30-18.
  • Savipaja klo 12-14.30 ja 15.30-18.
  • Pajat on suunnattu ensisijaisesti 13-28-vuotiaille, mutta nuoren seurassa pajaan voi osallistua myös ikäryhmää vanhempi henkilö.
  • Pajoihin on pakollinen ennakkoilmoittautuminen, joka aukeaa pe 27.8. klo 12.
  • Taidepajan osallistumismaksut: alle 29-vuotiaat 2 €/käyntikerta. Nuorisokortilla maksuton. Yli 29-vuotiaiden osallistumismaksu 6,50€/ käyntikerta. Lisäksi tulevat edulliset materiaalimaksut käytön mukaan.

Lavalla turkulaisia nuoria musiikkilupauksia

Vimman salissa, talon kolmannessa kerroksessa kuullaan Turun päivän aikana nuoria turkulaisia muusikoita. Lavan ottavat haltuunsa nuoret artistit Linda Luna ja Santeri Seessalo

Samalla on loistava mahdollisuus tutustua Turku Rock Academyn musiikkitoimintaan. Turku Rock Academyn toiminta esittäytyy myös Vimman Salissa, jossa on vuosien varrella rokattu lukemattomilla akatemian kasvattien keikoilla.

Turussa syntynyt uraauurtava nuorisotyön malli on levinnyt ympäri Suomea ja herättänyt kiinnostusta myös kansainvälisesti.

Esiintymisaikataulu:

Klo 13 Santeri Seessalo

Klo 13.40 Santeri Seessalo

Klo 15 Linda Luna

Klo 15.40 Linda Luna

Kierrätystaidenäyttely: Roskaa

Fendarin Luovan toiminnan pajan nuorten oma näyttely "Roskaa" on valmistunut täysin kierrätysmateriaaleista. Arjessamme kertyy vuodessa valtava määrä roskaa. Luovan toiminnan pajan nuoret keräsivät vuoden ajan erilaisia arjen jätemateriaaleja, kuten teepussinpidikkeitä, shampoopulloja, leipäpussin kiinnikkeitä, muovi- ja metallikorkkeja yms.

Arjen roskat lähtivät kukkimaan ideoita ja etsimään paikkaansa eriliaisilta kierrätysalustoilta: polkypyörän vanteista, ulkokumeista, äänilevyistä ja jätepuusta. Löytäessään paikkansa pyöreistä muodoista, teoksista syntyi uniikkeja roskamandaloita.

Nuorten kierrätystaidenäyttely herättää pohtimaan kuluttamista, ekologisia arvoja, sekä roskan monia merkityksiä. Toisen roskahan on tunnetusti toisen aarre.

Maksuton näyttely on esillä Vimman 2. kerroksen aulassa lokakuun loppuun asti.

Kafé Vimma

  • Katutason edullinen kahvilamme palvelee Turun päivänä klo 12-18.
  • Kahvia, teetä, virvokkeita, sekä pientä suolaista ja makeaa. Kysy myös vegaanisia ja gluteenittomia vaihtoehtoja.
  • Kahvilassa on rajattu asiakasmäärä. Ruuhkan sattuessa kahvin voi myös napata mukaan take awayna.