Vimmahdus on NUORI2019-nuorisotyöpäiville 27.3. osallistuville klo 15–19 pidettävä elämyksellinen oheistapahtuma, jossa saa upottaa kädet saveen ja olla nuorenmielinen luvan kanssa.

Vimman palveluita

  • Kafé Vimma palvelee Nuorten taide- ja toimintatalo Vimman katutasossa Vimmahdus-tapahtuman ajan klo 15–19. Kahvilan valikoimiin kuuluvat makeat ja suolaiset kahvileivät, virvokkeet, makeiset ja pieni purtava. Nuorten suosimassa kahvilassa on edulliset hinnat.
  • Voit jättää ulkovaatteesi eteisen narikkapalveluun.

NUORI2019 Logomossa

Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa pidettävä ohjelmaosuus esittelee toiminnallisesti Turun kaupungin nuorisopalveluiden tekemää työtä.

Kestävän hyvinvoinnin tukeminen on osa Turun kaupunkistrategiaa, ja teema näkyy myös Vimmahduksessa monin tavoin. Esimerkiksi paperisen esitemateriaalin jako on pyritty korvaamaan ekologisemmilla ratkaisuilla.

Yhteistyö nuorisoalan järjestöjen kanssa on tärkeä osa Turun nuorten palvelujen toimintaa, ja sen merkitys korostuu entisestään tulevaisuudessa. Järjestöt ovat näkyvästi esillä myös Vimmahduksen ohjelmassa.

– Yhteistyö on nuorten etu, koska sen kautta voidaan tarjota monipuolisesti kiinnostavaa tekemistä ja turvallisia aikuiskontakteja, sanoo Turun nuortenpalveluiden nuorisosihteeri Anni-Reetta Sorell.

Sorell toivottaa kaikki Logomon NUORI2019-tapahtuman osallistujat tervetulleiksi Vimmahdukseen. Maksuttomaan oheistapahtumaan pääsee, kun on ilmoittautunut mukaan Logomon ohjelmaan.

– Kävijät saavat toivottavasti ideoita omaan työhönsä. Vimmahdus on hyvä ympäristö verkostoitua alan toimijoiden kesken ja oppia toinen toisiltamme.

Vimmahduksen varmistunut ohjelma

Vimmainen dreijaus ja kankaanpainopaja

Vimmahduksen Vimmaisessa dreijauksessa saat kokeilla hypnoottisen dreijauksen tai rentouttavan saven käsinrakennuksen alkeita. Tuloksista kootaan yhteisöllinen veistos. Kankaanpainopajassa voit tuunata itsellesi pysyvän muiston, ekologisen Turku-kassin, jonka uniikin ilmeen päätät sinä itse.

Vimman kädentaitopajat ovat suosittu osa turkulaisnuorten arkea. Kulttuurinen nuorisotyö kehittää nuoren ilmaisutaitoja, luo hänelle kulttuurisia ja henkisiä tukirakenteita sekä antaa yhteisöllisiä onnistumisen kokemuksia. Pajat ovat osa Turun kaupungin nuorisopalveluiden toimintaa.

Turku Game Academyn haastepiste

Turku Game Academyn haastepisteellä pääset tutustumaan TGA:n toimintaan ja pelaajiin sekä testaamaan omia taitojasi Overwatch-pelissä.

Turku Game Academy (TGA) on osa Turun kaupungin nuortenpalveluiden järjestämää tavoitteellista elektronisen urheilun toimintaa. TGA:n tavoitteena on edistää kilpapelaamisesta kiinnostuneiden nuorten terveitä pelitapoja ja tukea nuorten etenemistä kilpapelaamisen saralla.

Testaa puristusvoimasi!

Testaa puristusvoimasi MIHI-liikunnan pisteellä.

Mihi-liikuntavuorot on tarkoitettu 13–19-vuotiaille nuorille. Kymmeniä eri lajien liikuntavuoroja on tarjolla joka viikko ilmaiseksi omassa ja lähikunnissa. Mihi-kunnat: Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko, Sauvo ja Turku.

KAAMOS-näyttely

Kaamos eli polaariyö on
sydäntalven ajanjakso,
jolloin aurinko ei nouse horisontin yläpuolelle.
Kaamos on myös mielentila.

Fendarin viestintäpajan nuoret tekivät lokakuussa 2018 matkan Inariin. Pääset mukaan tunnelmaan vierailemalla nuorten toteuttamassa KAAMOS-näyttelyssä ja äänimaisemassa.

Nuorten työpaja Fendarissa on seitsemän alle 29-vuotiaille työttömille nuorille tarkoitettua pajaa: metallipaja, puupaja, maalaamo, kädentaitopaja, viestintäpaja, logipaja ja starttipaja. Mielekkään tekemisen lisäksi Fendari tarjoaa nuorille tukea elämänhallintaan ja apua tulevaisuuden suunnitteluun. Fendari toimii Turun kaupungin nuorisopalveluissa.

Pakokauhuhuone

Nuorten työpaja Fendarin pajojen nuoret pystyttävät Vimmahdukseen kammottavan-pelottavan-etovan-mahanpohjaakouraisevan-inhottavan-ällöttävän taidokkaasti toteutetun pakohuoneen. Uskallatko tulla? Pääsetkö pakoon Lelukauppa X:n nukentekijän pajalta?

Ylimmän kerroksen lounge

Ylimmän kerroksen loungessa voit hengähtää hetken. Turun ammatti-instituutin opiskelijat loihtivat pikakampauksia ja pikameikkejä sekä lakkaavat kynsiä. Opiskelijatöinä on tarjolla myös vegaanista pientä purtavaa ja mocktaileja.

Tarkista latauksesi

Vamoksen, Turun kriisipisteen ja Linkki-toiminnan pisteillä keskitytään unelmointiin ja hyvinvointiin. Hyvinvoinnin mind mapille kootaan unelmia, kehossa piileskelevä stressi tunnistetaan ja tunnetaitoihin eläydytään.

Kondomiajokortti

SPR:n pisteellä tutustutaan kondomiajokorttiin. Kondomiajokortti on toiminnallinen menetelmä, jonka tavoitteena on seksin, seksuaalisuuden ja ehkäisyn puheeksi ottaminen nuorten kanssa.

Villin lännen kepparirata

Löydä sisäinen Tex Willerisi ja laukkaa 4H:n Villin lännen keppihevospisteelle! Kokeile haastavaa esterataa Villin lännen kamppeissa asiaankuuluvan musiikin tahtiin.

Villiruokaa eri aisteilla

Tutustu 4H:n ruokakasvattajan pisteellä ruoan ja villiyrttien maailmaan. Pisteellä tehdään erilaisia aistiharjoituksia villiyrttien ja mausteiden parissa. Tunnistatko kaikki?

Sukupuolitemppurata

Turun seudun Seta ry tuo Vimmahdukseen sukupuolitemppuradan. Temppurata on osa Setan ja Trasekin Kuuluu kaikille -translakikampanjaa. Siinä tutustutaan sukupuoltaan korjaavan ihmisen arkeen ja translain eri näkökulmiin elämyksellisellä tavalla.

Kokeile kansantanssia

Turun Kansantanssin Ystävien 12–18-vuotiaat tanssijat tempaisevat yleisön mukaan tanssin pyörteisiin. Tanssikokeilun lisäksi osallistujilla on mahdollisuus tutustua kansatanssiharrastukseen kiinteästi liittyvään suomalaiseen kansallispukuperinteeseen sekä nypläykseen ja nauhojen tekoon.

Turun Kansantanssin Ystävät ry on yhdistys, jonka toiminnan tavoitteena on aktivoida nuoria ja lisätä heidän hyvinvointiaan.

Turkulainen valokuvaseinä

Oli sää mikä tahansa, valokuvaterveisten lähettäminen Turun kauniista jokirantamaisemasta onnistuu.