Här blir det lite språkbad via en finskspråkig barn- och ungdomstidning. Tänk om du och din familj skulle åka på en fantasiresa inkommande veckoslut. Eller kanske du gör ett fantasiäventyr alldeles ensam, som Amelia Earhart eller Charles LIndbergh?

I Kurala Bybackes biblioteksgömmor finns några exemplar av tidningen Nuoli som utkom på 1950-talet. I I en av dem hittas ett uppslag med instruktioner för miniatyrmodeller - en bil, ett tåg, ett flygplan och en telefon. Alla gjorda av material som torde finnas hemma, papper och kartong. Lite fingerfärdighet och kanske lite tålamod kan vara bra förstås.

Och när allt är klart är det är det dags för det roliga – en fantasiresa! Välj resmål, ring och boka biljetter, flyg och hotell. Kanske ni tar taxi till tågstationen och tåget till flygplatsen där ett litet privatflyg väntar….och för er, vart? Borde man fixa matsäck? Och väntar någon god spännande mat väl framme? Övernattning? Camping eller lyxhotell? Och på resan tar ni förstås massor av resebilder.

Hoppas ni har kul med pyssel och färgläggning. Ha en oförglömlig resa!