Leikki-, liikunta- ja kuntoiluvälineitä sekä ympäristökalusteita valmistava ja maahantuova Puuha Group panostaa vastuullisuuteen. Yrityksen toiminnan isoimmat ilmastopäästöt tulevat tuotteiden materiaaleista ja logistiikasta. Yritys suosii paikallisia materiaaleja ja lyhyitä toimitusketjuja. Tavoitteena on mahdollistaa ilo ja liikkuminen vastuullisesti myös tuleville sukupolville.

ILMASTOTEKO PÄHKINÄNKUORESSA

  • Lyhyet toimitusketjut ja pakkausmateriaalien käytön tehostaminen 
  • Alihankkijoiden kautta laajempi vaikuttavuus  
  • Yhteistyö alan toimijoiden kanssa selkeämpien vastuullisuuskriteerien luomiseksi

 KUKA 
 

Toimitusjohtaja 
Erkan Fere 
Puuha Group

5 KYSYMYSTÄ ILMASTOTEOSTA -SARJA

Hiilineutraalia Turkua tekemässä on kasvava joukko yrityksiä ja yhteisöjä. Nostamme viidellä kysymyksellä esiin paikallisten toimijoiden ilmastotekoja.  

Tutustu sarjan muihin julkaisuihin. 

Jokainen askel vie meitä kohti tavoitetta. 

 

Puuha Group Oy:n toimitusjohtaja Erkan Fere kertoo ilmastoteosta. 

 1. Kuvaile ilmastotekoanne lyhyesti 

Tavoittelemme toiminnassamme hiilineutraaliutta Turun tapaan vuoteen 2029 mennessä. Olemme tehneet useampia muutoksia toiminnassamme ja näin saaneet kokonaisuuden kestävämmäksi. Selvitettyämme pari vuotta sitten hiilijalanjälkemme, olemme tehostaneet tuotantoprosessia ja lyhentäneet tuotteiden kuljetusketjuja, vähentäneet tuotteiden vaatimia pakkausmateriaaleja sekä siirtyneet tuotantotiloissa lähes kokonaan uusiutuvaan energiaan. 

2. Miten tekonne vähentää hiilidioksidipäästöjä?

Tuoteuudistuksessa siirryimme modulaariseen tuotantotapaan, jonka myötä mm. kiinnitystarpeiden tarve väheni 30 %. Tämä säästää materiaalia ja sitä kautta myös niiden tuottamiseen liittyviä päästöjä. Olemme vaikuttaneet välitystuotteidemme valmistajiin kannustamalla heitä esimerkiksi siirtymään kierrätysmuoviin. Nykyään tuotteidemme asentajat ovat aina paikallisia, mikä vähentää liikkumisen päästöjämme merkittävästi, ja olemmekin tämän myötä luopuneet osasta raskaasta kalustostamme.

3. Miksi teette ilmastotekoja ja miksi lähditte mukaan tekemään hiilineutraalia Turkua?

Saimme Turun pormestari Minna Arven vierailulle yritykseemme ja kävimme hyvää keskustelua Turun hiilineutraaliustyöstä. Tästä innostuimme selvittämään yrityksemme päästöjen tason ja ennen kaikkea tuomaan näkyviin jo tekemäämme ilmastotyötä, jota olikin kertynyt paljon! Uskomme että parhaaseen lopputulokseen päästään yhteistyöllä. 

4. Minkälainen potentiaali alallanne on vähentää hiilipäästöjä ja millä keinoin?

Teemme yhteistyötä useiden alihankkijoiden kanssa, joten pystymme vaikuttamaan toiminnallamme päästöihin laajemmin. Alallamme päästöjä aiheuttavat eniten tuotteiden materiaalit, tuotteiden valmistuspaikan ja asennuskohteiden etäisyys, ja asentajien liikkuminen. Pystymme lisäksi kunnostamaan jo asennettuja tuotteita ja kalusteita, ja näin pidentämään niiden käyttöikää. Yhteistyössä muiden viheralan yritysten kanssa olemme tehneet töitä alan sisäisten selkeämpien vastuullisuuskriteerien luomiseksi. 

5. Minkälaisen viestin haluat lähettää muille toimijoille?

Haluamme työllämme mahdollistaa lasten ilon turvallisessa ympäristössä myös tuleville sukupolville.