Turkulaisessa ravintolassa lauantaina 22.2. järjestettyyn iltatilaisuuteen osallistuneista osa sairastui ruokamyrkytysoireisiin 24-36 tunnin kuluttua tilaisuudesta. Turun kaupungin ympäristöterveys ja Varsinais-Suomen hyvinvointialue Varha selvittävät yhdessä taudinaiheuttajaa.
Turkulaisen ravintolan iltatilaisuuteen osallistui noin 160 henkilöä. Osallistuneista 74 henkilöä on saanut ruokamyrkytyksenkaltaisia oireita 24-36 tunnin kuluttua tilaisuudesta. Pääasiallinen oire on ollut ripuli.
Turun kaupungin ja Varhan yhteinen epidemiatyöryhmä selvittää taudinaiheuttajaa. Tuloksia potilasnäytteistä saadaan ensi viikolla.
- Toistaiseksi uusia sairaustapauksia ei ole raportoitu, kertoo vs. Ympäristöterveyspäällikkö Sanna Raunila.
Ravintoloitsija ilmoitti epäilystä välittömästi
Ravintoloitsija toimi oikein ja ripeästi ilmoittamalla ruokamyrkytysepäilystä heti Turun kaupungin elintarvikevalvontaan.
Ravintola-alan yritysten tulee ilmoittaa välittömästi elintarvikevalvontaan, mikäli asiakas kertoo ruokamyrkytysepäilystä. Myös asiakas ilmoittaa asiasta. Ohjeet löytyvät Turun kaupungin verkkosivuilta www.turku.fi/ruokamyrkytys