Mikä tekee sinusta ilmastonmuuttajan?
Opetan ja ohjaan tulevaisuuden tekijöitä. Pyrin antamaan opiskelijoille ymmärryksen siitä, mitä ilmastonmuutoksen hillintä vaatii niin teknologian kuin lainsäädännön näkökulmasta. Tavoitteenani on antaa opiskelijoille tarvittavaa osaamista vaikeiden globaalien ongelmien kuten luontokadon ja ilmastonmuutoksen hallintaan. Tuon esiin, mitä jokainen voi tehdä omilla liikkumisen ja kulutuksen valinnoillaan.
Toimin projektipäällikkönä Turun ammattikorkeakoulun Kiertotalouden liiketoimintamallit -tutkimusryhmässä. Vedän kansallisia ja kansainvälisiä projekteja, joissa kehitetään yhteistyössä yritysten kanssa uusia ratkaisuja ja liiketoimintaa kestävyyssiirtymän edistämiseksi.
Turun AMK:n tavoitteena on olla vuonna 2030 luontoa ja ilmastoa heikentämätön korkeakoulu, joka toimii aktiivisesti kestävän kehityksen ja vastuullisuuden edistämiseksi paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti.
Mikä motivoi sinua työssäsi?
Minua motivoi mahdollisuus vaikuttaa kestävämmän yhteiskunnan rakentamiseen. Haluan olla mukana nostamassa esiin tärkeää tietoa sekä pohtimassa ratkaisuja ilmastonmuutoksen ja luontokadon hillintään.
Saan tehdä työtä, jolla on merkitystä ja joka menee yksiin omien arvojeni kanssa. Näen, että myös ammattikorkeakouluissa pyritään tekemään töitä kestävien valintojen eteen. Teen omalta osaltani parhaani, että oma työpaikkani Turun ammattikorkeakoulu on vahvasti mukana maapallon kantokyvyn rajoissa toimivan kestävän talousmallin rakentamisessa.
Millaisena näet hiilineutraalin Turun vuonna 2029?
Pyöräily ja joukkoliikenne olisivat kaupunkilaisille helpoin tapa liikkua ympäri vuoden. Näillä liikkuminen olisi vaivatonta, edullista ja turvallista.
Ylikulutukseen eli siihen, että kulutamme päivittäin enemmän kuin maapallo kestää, olisi puututtu. Kestävä ja laadukas kuluttaminen sekä palvelut tuotteiden käyttöiän pidentämiseksi olisi tehty helpoksi edulliseksi vaihtoehdoksi. Tämä tarkoittaa mm. huolto- ja korjauspalveluiden määrän lisäämistä sekä erilaisia jakamisen ja vuokrauksen vaihtoehtoja omistamisen rinnalle. Se tarkoittaa myös, että puututaan kertakulutukseen ja tuotteiden huonoon laatuun.
Alueen ruoantuotannossa olisi siirrytty kasvisperäiseen ruokavalioon. Turku olisi tunnettu kansainvälisestikin terveellisistä ja planeetan kantokyvyn rajoissa tuotetuista tuotteistaan. Saaristomerestä saisivat taas nauttia koko kesän niin purjehtijat, mökkeilijät kuin uimarit.
Liittyvät sisällöt: