Asuminen

Opiskelijoille on Turussa tarjolla monipuolisia asumisvaihtoehtoja läheltä kampuksia ja keskustaa. Hintataso on opiskelijaystävällisempi kuin monissa muissa kaupungeissa. Asunnon hankinnassa kannattaa kuitenkin olla ajoissa liikkeellä. Ruuhkaisinta on lukuvuoden alussa, eniten asuntoja vapautuu keväällä.

Turun Ylioppilaskyläsäätiö TYS

  • Turun Ylioppilaskyläsäätiöllä (TYS) on yli 7 000 asuntopaikkaa 19 eri asuntokohteessa ympäri kaupunkia. Vuokrataso on noin 15 – 20 % muita kaupunkeja edullisempi. Poikkeuksena muihin suuriin opiskelukaupunkeihin, Turussa opiskelija-asuntoa voi hakea jo ennen opiskelupaikan varmistumista.
  • Puolet TYS:n asunnoista on yksiöitä, lisäksi tarjolla on mm. perhe- ja soluasuntoja. Eniten asuntoja on Turun ylioppilaskylässä, joka sijaitsee aivan Turun yliopiston tuntumassa, lähellä Aurajoen hienoja ulkoilumaastoja. Kauppatorille on kahden kilometrin matka, kampuksille alle kilometri.
  • Mikäli suunnittelet asunnonvaihtoa, kevät ja alkukesä on paras aika hakea asuntoa. TYS:n asunnoissa vuokraan sisältyy sähkö, vesi, nettiyhteys sekä neljä saunavuoroa kuukaudessa. Tutustu asuntoihin TYS:n sivuilla.
  • Lue lisää opiskelija-asunnoista ja asunnon hakemisesta TYS:n sivuilta.

Muita vuokra-asuntoja

Millaista opiskelijan asuminen oikeasti Turussa on? Haastoimme opiskelijoita selvittämään tämän!