Asuminen

Opiskelijoille on Turussa tarjolla monipuolisia asumisvaihtoehtoja läheltä kampuksia ja keskustaa. Hintataso on opiskelijaystävällisempi kuin monissa muissa kaupungeissa. Asunnon hankinnassa kannattaa kuitenkin olla ajoissa liikkeellä. Ruuhkaisinta on lukuvuoden alussa, eniten asuntoja vapautuu keväällä.

Turun Ylioppilaskyläsäätiö TYS

Turun Ylioppilaskyläsäätiöllä (TYS) on yli 7 000 asuntopaikkaa 18 eri asuntokohteessa ympäri kaupunkia. Vuokrataso on noin 15 – 20 % edullisempi kuin vastaavissa asunnoissa vapailla markkinoilla. Turussa opiskelija-asuntoa voi hakea jo ennen opiskelupaikan varmistumista.

Puolet TYS:n asunnoista on yksiöitä, ja lisäksi tarjolla on mm. perhe- ja soluasuntoja. Eniten asuntoja on Turun ylioppilaskylässä, joka sijaitsee aivan Turun yliopiston tuntumassa, lähellä Aurajoen upeita ulkoilumaastoja. Kauppatorille on kahden kilometrin matka, kampuksille alle kilometri.

Mikäli suunnittelet asunnonvaihtoa, kevät ja alkukesä on paras aika hakea asuntoa. TYS:n asunnoissa vuokraan sisältyy sähkö, vesi, nettiyhteys sekä neljä saunavuoroa kuukaudessa. Tutustu asuntoihin ja lue lisää asunnon hakemisesta:

Opiskelija-asuntola Tavasthem

Tavasthem on Åbo Akademin Ylioppilaskunnan oma asuntola Turun keskustassa, kivenheiton päässä Åbo Akademista. Tavasthemissa on noin 40 asuntoa, joista suurin on on yksiöitä. Talossa on myös muun muassa kuntosali, opiskelijaravintola ja sauna. Tavasthemissa voit oleskella omassa rauhassasi tai osallistua yhteisiin aktiviteetteihin muiden asukkaiden kanssa.

Tavasthem on Åbo Akademin ylioppilaskunnan omistama talo, joten vuokrataso on huomattavasti alhaisempi kuin yksityisillä markkinoilla.

Lue lisää ja hae asuntoa:

Muita vuokra-asuntoja

Asuntoa voi etsiä myös yksityisiltä vuokramarkkinoilta esimerkiksi seuraavien väylien kautta:

Millaista opiskelijan asuminen Turussa on oikeasti? Haastoimme opiskelijat ottamaan asiasta selvää!

Jos video ei näy, kokeile muuttaa sivuston evästeasetuksia tai katso video suoraan täältä (youtube.com/@studyinturku).