Turun ruokaviikkojen aikana on mahdollista risteillä Höyrylaiva s/s Ukkopekan kyydissä Turusta Loistokarille, jossa tarjolla on saaristolaisruokaa ja savustettua kalaa sekä grilliherkkuja. Niiden päälle luvassa on laituritanssit. Matkailuyrittäjä Pentti-Oskari Kangas kertoo, mistä on kyse.
Suomen ensimmäinen siiderireitti vie matkalle suomalaisen siiderin pauloihin Saloon 8. kesäkuuta. Reitillä vieraillaan neljän siiderituottajan luona, jotka jakavat asiantuntemuksensa raaka-aineista, siidereiden erilaisista valmistusmenetelmistä ja erikoiserien tuotannosta. Matkan varrella pysähdytään syömään siideritastingin ympärille valmistettua lounasta.
Lauantaina 10.6. järjestettävä Kakola kukkii -tapahtuma kerää Kakolanmäelle monipuolista tapahtumaa: ruokaa, juomaa, musiikkia ja kukkia! Kysyimme tapahtuman tuottaja Roosa Kodisojalta, mistä idea kukkeaan kesätapahtumaan syntyi.
Kauppakeskus Hansakorttelin Food Days – tapahtumakokonaisuus on osa Turun ruokaviikkoja 10.–12.6. ja nostaa esiin paikallisia toimijoita jakamalla makuelämyksiä hyvän ruuan ja juoman parissa!
Turun ruokaviikkojen aikana on mahdollista risteillä Höyrylaiva s/s Ukkopekan kyydissä Turusta Loistokarille, jossa tarjolla on saaristolaisruokaa ja savustettua kalaa sekä grilliherkkuja. Niiden päälle luvassa on laituritanssit. Matkailuyrittäjä Pentti-Oskari Kangas kertoo, mistä on kyse.
Suomen ensimmäinen siiderireitti vie matkalle suomalaisen siiderin pauloihin Saloon 8. kesäkuuta. Reitillä vieraillaan neljän siiderituottajan luona, jotka jakavat asiantuntemuksensa raaka-aineista, siidereiden erilaisista valmistusmenetelmistä ja erikoiserien tuotannosta. Matkan varrella pysähdytään syömään siideritastingin ympärille valmistettua lounasta.
Lauantaina 10.6. järjestettävä Kakola kukkii -tapahtuma kerää Kakolanmäelle monipuolista tapahtumaa: ruokaa, juomaa, musiikkia ja kukkia! Kysyimme tapahtuman tuottaja Roosa Kodisojalta, mistä idea kukkeaan kesätapahtumaan syntyi.
Kauppakeskus Hansakorttelin Food Days – tapahtumakokonaisuus on osa Turun ruokaviikkoja 10.–12.6. ja nostaa esiin paikallisia toimijoita jakamalla makuelämyksiä hyvän ruuan ja juoman parissa!
Ruokaviikoilla on mahdollisuus oppia perinnetaitoja itse kokeillen, kun Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset järjestävät juustotyöpajan. Tule valmistamaan oma mozzarella-juustosi kotiin viemisiksi, ja kuulemaan lisää juuston tekemisestä! Haastattelimme matkailu- ja ruoka-asiantuntija Janita Kylänpäätä, joka kertoo herkullisten juustojen illasta.
Kirkkopuiston terassin lehmusten katveessa tullaan jännittämään Pohjoismaisten Michelin-tähtien jakoa suorana lähetyksenä Turun Logomosta klo 18–19. Katsomon lisäksi illan aikana on luvassa terassin täydeltä ohjelmaa, kuten tietovisailua ja musiikkia.
Ruokaviikoilla päästään tutustumaan turkulaisen ruoka- ja juomakulttuurin monivaiheiseen historiaan paikallismatkatoimisto Magni Mundin johdatuksella. Minkälaisesta ravinnosta koostui keskiajan talonpoikaisväestön ruokavalio, entä minkälaisia olivat Turun ensimmäiset ravintolat?
Qwenselin talossa avautuu upea mahdollisuus hypätä mukaan entisaikojen seurapiirielämään osana Turun ruokaviikkoja. Apteekkimuseon ja Cafe Qwenselin viuhkan käyttöopastuksessa ja teekutsuilla perehdytään viuhkan käytön saloihin, sekä päästään maistelemaan käsintehtyjä herkkuja kauniilta kolmikerrosvadeilta.