Harjoittelijaksi nuorisopalveluihin

Turun nuorisopalveluissa sinulla on mahdollisuus tutustua nuorisotyöhön monesta eri näkökulmasta, riippuen valitsemastasi vastuualueesta. Meillä voit hakea harjoittelijaksi neljälle eri vastuualueelle suorittamaan opintoihin liittyvää työssäoppimisjaksoa:

Alueellinen nuorisotyö

Alueellisen nuorisotyön vastuualueella tutustut nuorisotiloilla tehtävään nuorisotyöhön. Nuorisotilojen kohderyhmää ovat 9–18-vuotiaat nuoret. Turun kaupungin hallinnoimia nuorisotiloja sijaitsee ympäri Turkua, tutustu kaupungin nuorisotiloihin täältä.

Kohdennettu nuorisotyö

Kohdennetun nuorisotyön työmuotoja ovat etsivä nuorisotyö ja nuorten työpajatoiminta sekä nuorten tieto- ja neuvontapisteen työt.

Kulttuurinen nuorisotyö

Kulttuurisen nuorisotyön vastuualueelle kuuluvat Nuorten taide- ja toimintatalo Vimma, lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto sekä Turku Rock Academyn musiikkitoiminta.

Kehittäminen ja johdon tuki

Kehittämisen ja johdon tuen vastuualue toteuttaa mm. kehittämiseen, valmisteluun sekä tukipalveluihin liittyviä sisältöjä kaikkialle nuorisopalveluihin.

Hae harjoittelijaksi nuorisopalveluihin

Voit hakeutua harjoittelijaksi kaikille nuorisopalveluiden vastuualueille. Tarjoamme lukukauden aikana 25 harjoittelupaikkaa. Lomakkeessa kysytään ensisijaista vastuualuetta, jossa haluat suorittaa harjoittelun. Harjoittelun kesto sovitaan yhdessä vastuualueen lähijohtajan ja harjoittelua ohjaavan työntekijän kanssa. Jokaiselle harjoittelijalle nimetään ohjaaja siltä vastuualueelta, jossa harjoittelu tehdään. Harjoittelun ajalta ei makseta palkkaa tai palkkiota.

Harjoittelun suorittaja voi olla esimerkiksi nuoriso-, kulttuuri-, liikunta-, askartelu-/ohjaustoiminta- tai sosiaalialaa opiskeleva henkilö. Harjoittelun kesto ja tavoitteet vaihtelevat oppilaitoksen sekä harjoittelun teemasta riippuen.

Hae harjoittelijaksi täyttämällä harjoittelijahakulomake.

Kevätlukukauden harjoittelupaikkaa on haettava viimeistään edeltävän vuoden marraskuun loppuun mennessä.

Syyslukukauden harjoittelupaikkaa on haettava viimeistään kuluvan vuoden toukokuun loppuun mennessä.