Linnanniemi

Järjestimme Turun linnan ympäristön ja Aurajokisuun länsirannan alueelle kansainvälisen ideakilpailun 9.1.–28.5.2020. Kilpailun tulokset julkistettiin 29.10.2020.

Tavoitteena on löytää tälle historiallisesti ja kulttuurisesti merkittävälle alueelle kattava kokonaisidea sekä monipuolisia kehittämisvaihtoehtoja. Uusilla ideoilla vahvistetaan ainutlaatuisen alueen vetovoimaa ja mahdollistetaan kaupunkilaisille pääsy ranta-alueille, jotka nyt ovat satamaliikenteen käytössä. Tulevaisuuden Linnanniemestä rakentuu ympärivuotisen kaupunkikulttuurin keskus, jossa meri ja historia ovat vahvasti läsnä. Alueen kehittämisessä ovat keskeisessä roolissa Turun linna, Forum Marinum sekä alueelle tulevaisuudessa sijoittuva Historian ja tulevaisuuden museo.

Linnanniemen ideakilpailun palkintolautakunta arvioi kilpailulla saadut ehdotukset. Tavoitteena on, että kilpailun voittaja jatkaa kilpailuehdotuksen kehittämistä valituilta osin joko asemakaavan viitesuunnitelmaksi tai muulla soveltuvalla tavalla.

Kaikki kilpailuehdotukset ja niihin tulleet yleisökommentit ovat nähtävillä Kerro kantasi -palvelussa.

Kilpailualueeseen ja sen kohteisiin voi tutustua Citynomadi-reittipalvelussa olevan Linnanniemi-kartan avulla osoitteessa www.turku.fi/linnanniemi-alue. Kartan saa ladattua mobiiliversiona maksuttomalla Nomadi-sovelluksella.

Linnanniemen ideakilpailun järjesti Turun kaupunki yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto ry. SAFA:n ja Suomen Maisema-arkkitehtiliitto MARK:n kanssa.

 

Kilpailuohjelma

Kilpailuohjelma (pdf) / Selailtava versio

Linnanniemen pop up -tapahtuman raportti (pdf)

Turun yliopiston museologian projektikurssin opiskelijat ovat lähestyneet Linnanniemen alueen kehittämistä museotoiminnan näkökulmasta:

Lisätiedot: