Turku Game Academy

Lisätietoa TGA:n toiminnasta:

Yhteystiedot:

Turku Game Academy (TGA) järjestää peli- ja esports-toimintaa Turun ja sen lähialueiden nuorille. TGA:n tukikohtana toimii pelitila Nexus, joka sijaitsee Aunelan monitoimitilassa. Nexus on auki noin kolme päivää viikossa ja ohjelmaa riittää avoimista illoista esports-ryhmiin ja erilaisiin tapahtumiin. Alla tarkemmat tiedot vakio pelipäivistä ja instagramin puolelta saat ajankohtaisimman tiedon tulevista meiningeistä!

Huom! Pelitilassa on jälleen käytössä 11 konepaikkaa. Tilassa on voimassa edelleen vahva kasvomaskisuositus.

Pelitila Nexus auki:

 • Ma: Suljettu
 • Ti: Suljettu 
 • Ke: klo 13.00-20.00
  (Klo 13.00-17.00: 12-vuotiaat)
  (Klo 15.00-20.00: 13-20 -vuotiaat)
 • To: klo 13.00-17.00
  (Klo 13.00-17.00: 9-12 -vuotiaat)

Vuoroviikoin:

 • Pe (parittomat viikot): klo 15.00-22.00
  (Klo 15.00-18.00: 9-12 -vuotiaat)
  (Klo 18.00-22.00: 13-20 -vuotiaat)

TAI

 • Su (parilliset viikot): klo 13.00-20.00
  (Klo 13.00-16.00: 9-12 -vuotiaat)
  (Klo 16.00-20.00: 13-20 -vuotiaat)

Tarkista ajankohtaisin tieto TGA:n instagramista!

Pelitilassa toimiminen

Pelivuoroihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Paikkoja täytetään saapumisjärjestyksessä ja jonotilanteessa peliaikaa on noin yksi tunti. Vapautuvia paikkoja odotellessa tekemistä löytyy nuorisotilan ja kirjaston puolelta. Pelivuoroihin osallistujalla täytyy olla voimassa oleva nuorisokortti. Nuorisokorttihakemuksen voi täyttää netissä täältä tai korttihakemuksen voi noutaa Turun nuorisotiloista.

Pelitilan koneille on asennettu suosituimmat kilpapelit ja lisää pelejä voidaan asentaa kävijöiden toiveiden mukaan. Pelaamiseen käytetään omia pelitunnuksia, pelitilassa ei ole lainatunnuksia peleihin. Verkosta löytyy valtavasti ilmaisia pelejä ja ohjaaja mielellään auttaa peleihin tutustumisessa.

Ikärajat 

TGA noudattaa peleille asetettuja PEGI-ikärajoja. Pelitilan aukioloaikoina 9-11 -vuotiaiden pelivuorossa on käytössä max PEGI7 -merkittyjä pelejä, 12-15-vuotiaiden pelivuorossa käytössä on max PEGI12 -merkittyjä pelejä ja 16-20-vuotiaiden pelivuorossa taas max PEGI16 -merkittyjä pelejä. PEGI18 -merkityt pelit ovat pelitilassa kiellettyjä. Käytäthän omia pelitunnuksia pelaamiseen! 9-11 -vuotiailla pelaajilla tulee olla yhdessä huoltajan kanssa tehdyt pelitunnukset.

Peli-illat nyt myös verkossa!

Peli-illat nyt myös verkossa! Kiinnostaako peli-illat mutta kulku Nexukselle ei onnistu? Nou hätä! TGA:lla on oma kanava Discord-palvelimella, jossa pääset osallistumaan peli-iltoihin myös etänä oman laitteen äärestä. Discordista löytyy peli-iltojen aikana pelikavereita ja juttuseuraa. Tutustu TÄSTÄ linkistä discordiin ja muista lukea säännöt läpi! Säännöistä löydät ohjeet miten saat TGA:n discordin eri kanavat avattua.

Mukaan järjestämään TGA crew:n kanssa!

Yli 15-vuotiaista nuorista vapaaehtoisista koostuva TGAcrew suunnittelee ja järjestää TGA:n toimintaa yhdessä nuoriso-ohjaajan kanssa. Vapaaehtoiset ovat mukana järjestämässä laneja, kisakatsomoita tai esimerkiksi online peli-iltoja tai turnauksia. Crew-toiminnasta voi tiedustella tarkemmin peli-illoissa tai suoraan nuoriso-ohjaajalta discord/ig/whatsapp viestillä tai ihan vaikka laittamalla sähköpostia.

Esports-ryhmät

TGA:n esports-joukkueet harjoittelevat säännöllisesti eri esports-pelien parissa. Toiminnan tavoitteena on tutustua kilpapelaamisen harrastamiseen joukkueena, löytää uusia pelikavereita ja tutustua laajemmin e-urheilun maailmaan.  Treeneissä käydään läpi mm. kommunikaatiotaitojen kehittämistä, elämänhallintataitojen vahvistamista sekä peleihin liittyviä rooleja ja strategioita. Pienryhmiä aloittaa pääsäännöllisesti alkusyksystä ja -talvesta.