Turku Game Academy

Lisätietoa TGA:n toiminnasta:

Yhteystiedot:

Turku Game Academy (TGA) järjestää peli- ja esports-toimintaa Turun ja sen lähialueiden nuorille. TGA:n tukikohtana toimii pelitila Nexus, joka sijaitsee Aunelan monitoimitilassa. Nexus on auki noin neljä päivää viikossa ja ohjelmaa riittää avoimista illoista esports-ryhmiin ja erilaisiin tapahtumiin. Alla tarkemmat tiedot vakio pelipäivistä ja instagramin puolelta saat ajankohtaisimman tiedon tulevista meiningeistä!

HUOM!
Pelitila Nexus on suljettu poikkeusolojen johdosta ja TGA:n toiminta on siirtynyt discordiin. Pääset liittymään discordiin TÄSTÄ linkistä.
TGA järjestää toimintaa discordissa neljänä päivänä viikossa 2.7. asti, jonka jälkeen toiminta jää kesätauolle. Pyrimme avaamaan pelitila Nexuksen jälleen elokuussa.

Pelitila Nexus auki:

 • Ma: klo 13.00-17.00
  (K12 klo 13.00-17.00)
 • Ti: Suljettu 
 • Ke: klo 13.00-20.00
  (K12 klo 13.00-16.00)
  (K13 klo 16.00-20.00)
 • To: klo 13.00-17.00
  (K12 klo 13.00-17.00)

Vuoroviikoin:

 • Pe (parittomat viikot): klo 15.00-22.00
  (K12 klo 14.00-18.00)
  (K13 klo 18.00-22.00)

TAI

 • Su (parilliset viikot): klo 13.00-20.00
  (K12 klo 13.00-16.00)
  (K13 klo 16.00-20.00)

Tarkista ajankohtaisin tieto TGA:n instagramista!

Pelitilassa toimiminen

Pelivuoroihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Paikkoja täytetään saapumisjärjestyksessä ja jonotilanteessa peliaikaa on noin yksi tunti. Vapautuvia paikkoja odotellessa tekemistä löytyy nuorisotilan ja kirjaston puolelta. Pelivuoroihin osallistujalla täytyy olla voimassa oleva nuorisokortti. Nuorisokorttihakemuksen voi täyttää netissä täältä tai korttihakemuksen voi noutaa Turun nuorisotiloista.

Pelitilan koneille on asennettu suosituimmat kilpapelit ja lisää pelejä voidaan asentaa kävijöiden toiveiden mukaan. Pelaamiseen käytetään omia pelitunnuksia, pelitilassa ei ole valmiiksi otettu mitään pelejä. Verkosta löytyy valtavasti ilmaisia pelejä ja ohjaaja mielellään auttaa pelitunnusten tekemisessä.

Ikärajat sekä K12 ja K13 -merkinnät

K12 -merkityt pelivuorot on tarkoitettu 12-vuotiaille ja K13 -merkittyihin vuoroihin osallistumisen alaikäraja on 13-vuotta. K12 -pelivuoroissa voi pelata max PEGI12 -merkittyjä pelejä.
K13 -merkityissä pelivuoroissa noudatamme kolmen(3) vuoden ikäraja joustoa. Tässä vuorossa nuoret voivat pelata PEGI16 -merkittyjä pelejä. K13 -merkittyyn vuoroon osallistuminen edellyttää alle 16-vuotiaalta nuorelta huoltajan allekirjoittamaa lupalappua. Lupalappuja saa ohjaajalta pelitilasta. Peli-illoissa on aina paikalla täysi-ikäinen nuoriso-ohjaaja.

Peli-illat nyt myös verkossa!

Peli-illat nyt myös verkossa! Kiinnostaako peli-illat mutta kulku Nexukselle ei onnistu? Nou hätä! TGA:lla on oma kanava Discord-palvelimella, jossa pääset osallistumaan peli-iltoihin myös etänä oman laitteen äärestä. Discordista löytyy peli-iltojen aikana pelikavereita ja juttuseuraa. Tutustu TÄSTÄ linkistä discordiin ja muista lukea säännöt läpi! Säännöistä löydät ohjeet miten saat TGA:n discordin eri kanavat avattua.

Mukaan järjestämään TGA crew:n kanssa!

Yli 15-vuotiaista nuorista vapaaehtoisista koostuva TGAcrew suunnittelee ja järjestää TGA:n toimintaa yhdessä nuoriso-ohjaajan kanssa. Vapaaehtoiset ovat mukana järjestämässä laneja, kisakatsomoita tai esimerkiksi online peli-iltoja tai turnauksia. Crew-toiminnasta voi tiedustella tarkemmin peli-illoissa tai suoraan nuoriso-ohjaajalta discord/ig/whatsapp viestillä tai ihan vaikka laittamalla sähköpostia.

Esports-ryhmät

TGA:n esports-joukkueet harjoittelevat säännöllisesti eri esports-pelien parissa. Toiminnan tavoitteena on tutustua kilpapelaamisen harrastamiseen joukkueena, löytää uusia pelikavereita ja tutustua laajemmin e-urheilun maailmaan.  Treeneissä käydään läpi mm. kommunikaatiotaitojen kehittämistä, elämänhallintataitojen vahvistamista sekä peleihin liittyviä rooleja ja strategioita. Pienryhmiä aloittaa pääsäännöllisesti alkusyksystä ja -talvesta.