Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa hidastaa talouskasvua, ruoan hinnannousu jatkuu nopeana, ja myös energian ja polttoaineiden hinnat ovat nousseet huomattavasti. Kokosimme tietoa talousvaikeuksiin tarjolla olevasta avusta ja tuesta Turun alueella.

Takuusäätiön mukaan elinkustannusten nousu ajaa velkaantuneita ihmisiä yhä syvempiin ongelmiin. Hintojen ja korkojen nousu iskee pienituloisten lisäksi erityisen pahasti valmiiksi velkaantuneisiin ihmisiin. Myös työssäkäyvät kuntalaiset voivat joutua hintojen ja korkojen nousun myötä talousvaikeuksiin. Apua on kuitenkin saatavilla.

Kaupungin palvelut auttavat 

Sosiaalityön alkupalveluiden palveluohjausta taloudellisiin vaikeuksiin

Sosiaalityön alkupalvelut-yksiköstä saat ohjausta ja neuvontaa seuraavissa asioissa:

  • täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki
  • taloudelliset vaikeudet
  • aikuissosiaalityön uusien asiakkaiden yhteydenotot
  • lapsiperheiden ohjaus palvelujen piiriin

Palvelua puhelimitse, chatissa sekä kasvokkain Monitorissa.

Lisätiedot: Sosiaalityön alkupalvelut

Asumisneuvojalta apua ja neuvoja vuokra-asumisen rahahuolissa 

Voit ottaa yhteyttä neuvojaan jo, jos yksikin vuokra on jäänyt maksamatta. Asioita kannattaa ryhtyä selvittämään ajoissa.

Lisätiedot: Asumisneuvonta

Asumisen tukipartio Väylä auttaa asunnottomuusuhan alla olevia

Onko sinulla vuokrarästiä? Onko asumisessasi haasteita? Uhkaako häätö? Asumisen tukipartio Väylä tarjoaa tukea asunnottomuuden ennaltaehkäisemiseksi ja itsenäisen asumisen turvaamiseksi.

Lisätiedot: Asumisen tukipartio Väylä

Pyydä apua! -nappi lapsiperheille

Pyydä apua -nappi on matalan kynnyksen sähköinen kanava, jonka kautta lapsiperhe saa tukea ja ohjausta oikeanlaisen avun piiriin. Apua voi pyytää nimettömänä.

Lisätiedot: Pyydä apua -nappi

Ikääntyneiden palveluohjaus Kompassi 

Ikääntyneiden palveluohjaus tarjoaa ikäihmisille ja heidän läheisilleen matalan kynnyksen neuvontaa ja ohjausta erilaisista ikääntyneille tarkoitetuista palveluista.

Lisätiedot: asiakasneuvonta.fi

Ruoka-apu

Operaatio Ruokakassi

Operaatio Ruokakassi hankkii ja toimittaa ruokaa jaettavaksi yhdistyksen jäsenjärjestöjen kautta vähävaraisille ihmisille. Kaikki järjestön jakama ruoka on ilmaista ruokakassin hakijalle ja jonoon voi tulla kuka tahansa apua tarvitseva.

Lisätiedot: Operaatio Ruokakassi

Muut toimijat

Seurakunnan diakonityöstä taloudellista neuvontaa ja avustusta

Jos sinulla on taloudellisia vaikeuksia, sinun on mahdollista saada ongelmiisi neuvontaa, ohjausta ja joskus myös avustusta seurakunnan diakoniatyöstä. Ole yhteydessä diakoniatyöntekijään. Hän tapaa sinut henkilökohtaisesti, jotta voitte keskustella elämäntilanteestasi ja avuntarpeestasi.

Lisätiedot: Turun ja Kaarinan seurakunnat

Talousneuvolasta apua ja neuvoja, kun taloustilanne tai raha-asioiden hoitaminen mietityttää 

Talousneuvolassa voi keskustella pienistä tai suurista talousasioista asiantuntijoiden kanssa ilman ajanvarausta. Palvelua saa halutessaan nimettömänä, ja asiointi onnistuu ilman henkilötietoja.

Turun ja Raision talousneuvola on avoinna keskiviikkoisin kello 9–12 ja päivystää parillisina viikkoina Turun Kauppatorin Monitorissa (Aurakatu 8).

Lisätiedot: Talous- ja velkaneuvonta

Velkalinja tarjoaa ensiapua talouskriisiin

Palvelu tarjoaa neuvoja ja keskusteluapua rahahuoliin puhelimitse ja chatissa. Vaikeudet voivat olla pieniä tai suuria.

 Lisätiedot: takuusaatio.fi-verkkosivuilla