Laskutusosoitteet ja -ohjeet

Turun kaupunki vastaanottaa kaupunginhallituksen päätöksen 15.12.2009 § 669 mukaisesti vain verkkolaskuja. Kaupungin tarjouspyynnöissä edellytetään toimittajalta valmiuksia verkkolaskutukseen. Mikäli toimittajalla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskua laskutusjärjestelmästä, toimittajan tulee käyttää maksutonta toimittajaportaalia.

Turun kaupunki ei vastaanota sähköpostin liitteenä lähetettyä laskua, sillä se ei ole verkkolasku. Erikseen lähetettävät laskun tietoturvattavat liitteet, tiedotteet, kyselyt, mainokset ja tavarat sekä maksumuistutukset on lähetettävä tilaajan posti- tai toimitusosoitteeseen.

Turun kaupungille toimitettavan laskun tulee täyttää Verohallinnon ohjeen mukaiset pakolliset laskumerkinnät. Verkkolaskutus edellyttää Turun kaupungin arvonlisäverotunnisteen (VAT-numeron) FI02048198 välittämistä osana laskun perustietoja.

17.5.2021 alkaen vanhoilla verkkolaskuosoitteilla lähetetyt verkkolaskut eivät välity vastaanottajalle ja lähettäjä saa automaattisen virheilmoituksen. Vanhaan laskutusosoitteeseen lähetetyt paperilaskut eivät myöskään tule perille.

Kaupungille osoitetut verkkolaskut laitetaan maksuun viipymättä koronavirusepidemian ajan.

Verkkolaskutus

Uusien laskutusosoitteiden myötä on erittäin tärkeää, että kaikki maksuliikennettä Turun kaupungin kanssa tekevät tahot päivittävät Turun uudet laskutusosoitteet asiakasrekisteriinsä.

Laskutustiedot

Laskutettava organisaatio
Toimipiste
Vastaanottajan verkkolaskuosoite
Verkkolaskuoperaattori: CGI
Välittäjätunnus: 003703575029

Laskun saajan nimiVerkkolaskuosoite 17.5.2021 alkaen
Turun kaupunki
(ei Turun kaupungin Oy:t)
00370204819800100
Turun kaupunki Perhe- ja sosiaalipalvelujen ostopalvelut
(ainoastaan yksityisyyden suojaa edellyttävät ostolaskut)
00370204819800319
Varsinais-Suomen Aluepelastuslaitos00370204819800120

Täydennä laskuun tilaajan pyynnön mukaisesti 

 • ostotilausnumero laskun otsikko- ja rivitiedoille tai 
 • laskun saajan asiatarkastajan sähköpostiosoite (etunimi.sukunimi@turku.fi) viitetiedoksi.

Suositus on, että verkkolasku kohdistuu vain yhteen ostotilaukseen. Mikäli sinulla on tarve laskuttaa useampia ostotilauksia samalla laskulla, ks. XML-ohje.

Mikäli ruokahuollon materiaalilaskuilla on useampien ostotilausten rivejä, niin laskun otsikolle tuodaan ensimmäisen laskurivin ostotilausnumero.

Laskun tekniset edellytykset

Laskuttajan tulee tarkistaa laskun lähettämiseen vaadittavat tarkemmat tiedot alla olevista liitteistä. Turun kaupunki ottaa vastaan verkkolaskuja vain TEAPPSXML 2.7.2 formaatissa. Jos käytätte Finvoice (1.0, 2.0, 2.01 tai 3.0), VismaXML, LiinosXML, WoodX, PebbolBIS (2.0 tai 3.0) tai muuta vastaavaa formaattia, kääntykää laskutusjärjestelmätoimittajanne puoleen selvittääksenne, miten Turun vaatima tietosisältö saadaan laskusanomaanne oikeaan paikkaan.

Mikäli laskun xml sisältää puutteelliset tai väärät tiedot, lasku palautetaan toimittajalle.

Muutos 17.5.2021 alkaen

Verkkolaskuosoitteet eivät ole muuttuneet Turun kaupungin omistamissa osakeyhtiöissä.

Lisätiedot: hankinnat@turku.fi

Turun Työterveystalon laskutusosoite muuttuu 1.1.2022

1.1.2022 lukien Turun kaupungin työterveyshuollon vuotta 2022 koskevat toimitukset ja laskut tulee osoittaa Länsirannikon Työterveys Oy:lle.

14.1.2022 suljettiin Turun kaupungin työterveyshuollon nykyinen verkkolaskutusosoite 00370204819800160. Tämän jälkeen kyseiseen osoitteeseen toimitettuja laskuja Turun kaupunki ei vastaanota eikä välitä edelleen Länsirannikon Työterveydelle.

Toimittajaportaali

Toimittajaportaali on palvelu, jossa laskut tehdään ja toimitetaan sähköisesti, jos laskun lähettäjän käytössä ei ole laskutusjärjestelmää. Turun kaupunki on tehnyt sopimuksen maksuttomasta toimittajaportaalista. Jos haluat rekisteröityä toimittajaportaaliin, täytä lomake Sarastia Oy:n verkkosivulla.

Toimittajaportaaliin kirjaudutaan Laskuhotelli-sivustolla. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla suosittelemme tutustumaan toimittajaportaalin käyttöohjeeseen.

Rakentamispalvelun laskutus Turun kaupungilta (käännetty arvonlisäverovelvollisuus)

Turun kaupunki on arvonlisäverolain 8 c §:n tarkoittama rakentamispalveluja muutoin kuin satunnaisesti myyvä yhteisö. Kaikkiin kaupungin ostamiin laissa määriteltyihin rakentamispalveluihin sovelletaan käännettyä arvonlisäverovelvollisuutta.

Tavaran tai palvelun hankinta ulkomailta ja hankintojen laskutus

Tavaran tai palvelun tilausvaiheessa on aina ilmoitettava myyjälle kaupungin VAT-numero. Tämän ilmoittamisella on tarkoitus edesauttaa laskun sisällön oikeellisuutta arvonlisäveron käsittelyssä. Kaupungin hankinnoissa ostajaksi on aina ilmoitettava Turun kaupunki sekä sen lisäksi tarkempi yksikkö, joka on hankinnan tekijä (esim. Turun kaupunki, vapaa-ajan palvelukokonaisuus, nuorisopalvelut).

Ulkomaan laskussa tulee olla:

 • myyjän ja ostajan arvonlisäverotunnisteet sekä viralliset nimet.
  Ostaja: Turun kaupunki + hankinnan tekevän yksikön tarkempi tieto. Turun kaupungin VAT-numero FI02048198.
 • tilaajan antama ostotilausnumero laskun otsikko- ja rivitiedoille tai laskun saajan asiatarkastajan sähköpostiosoite (etunimi.sukunimi@turku.fi) viitetiedoksi.
 • BIC/Swift-koodi, BIC- ja Swift-koodit ovat 8 tai 11 merkkiä (5. ja 6. merkki ovat maatunnuksia)
 • IBAN-numero (pankkitili, joka sisältää maatunnuksen)
 • huomioitu arvonlisäveroa koskevat säännökset ulkomaan kaupassa
 • tavaroiden määrä (ml. nettopaino) ja luonne / palvelujen laajuus, luonne
 • tavaran toimituspäivä / palvelun suorituspäivä (ellei ole sama kuin laskun päivä)
 • EU-kaupan tavaraostoissa CN-nimike (Intrastat-koodi), mikäli mahdollista

 

LISÄTIEDOT

Turun palvelujen ostolaskut käsitellään pääosin Sarastiassa. Sarastian asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 8.00–16.00, puh. 020 639 9400. Puhelun hinta on normaali matkapuhelin- ja paikallisverkkomaksu (mpm/pvm).

Sarastian verkkopalvelut

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUT

Asiasanat: