Ruokatapahtumia
Turku Aperitivo -viikko on täydellinen tilaisuus tutustua Turun monipuoliseen ravintolatarjontaan ja uusiin makuihin, sekä nauttia välimerellisestä tunnelmasta ystävien ja perheen kanssa rentoon afterwork tyyliin. Viikon aikana, tapahtumassa mukana olevissa ravintoloissa voit nauttia erilaisia aperitivoja, eli raikkaan juoman sekä herkullisen antipasto -tyylisen alkupalan kiinteään hintaan.
Tämän vuoden Aperitivo-ravintolat ilmoitetaan kevään aikana.
- Lue lisää: Turku Aperitivo
Kuka sanoi, että arkipäivät ovat tylsiä? Logomossa järjestettävä, uusi Turun Maku -tapahtuma värittää turkulaisten arkea tiistaina ja keskiviikkona 27.–28. toukokuuta klo 11-18.
Maksuton tapahtuma tarjoaa yleisölle mahdollisuuden nähdä korkeatasoisia ruokakilpailuita, nauttia huippulounasta ja hankkia lähiruokaa tai vaikka astioita.
Tiistaina 27.5. tapahtuman yhteydessä kilpaillaan Vuoden kokki- ja Vuoden tarjoilija -semifinaaleissa, ja keskiviikkona 28.5. järjestetään legendaarisen Bocuse d’Or -kilpailun Suomen karsinta.
- Lue lisää: Turun maku
Uusien, tahoillaan suurta kiinnostusta herättäneiden Ravintola Viven ja Vaski Cider -siideritalon yhteistyönä loihdittu elämyksellinen illallinen lähialueiden puhtaista raaka-aineista. Sisältää alkumaljan, neljä ruokalajia ja niille juomaparitukset Vaski Ciderin siidereistä. Illallinen alkaa klo 19.30. Liput: 85 e / hlö
Varaukset: vive@ravintolavive.fi (40 ensin ilmoittautunutta)
- Menu ja lisätiedot: Ravintola Vive
Taide & Tasting -tapahtumat törmäyttävät kiinnostavalla tavalla taiteen ja ruuan. Toukokuussa tarjolla on tapahtumailta, joka tuotetaan yhdessä Turun Musiikkijuhlien kanssa.
Taide & Tasting on yksi Turun kaupungin kanssa yhteistyössä toteutettavista Ruokakaupungin kokeiluista.
- Lue lisää: Taide & Tasting
Siideritalon elämyksellinen vierailukierros muuttaa suhteesi siideriin pysyvästi. Talon siiderintekijän vetämällä kierroksella tutustutaan aidon siiderin maailmaan sekä siiderin erilaisiin valmistusmenetelmiin aina samppanjametodista jääsiidereihin. Samalla mahdollisuus tehdä ostoksia siiderimyymälässä sekä tutustua yläkerran PetriS -suklaastudion kansainvälisesti palkittuihin suklaisiin ja niiden valmistukseen. Kierros klo 17.30, Design Hillin alakerta, Vaskiontie 418 Halikko.
Varaukset: tapani.levanto@designhill.fi (30 ensin ilmoittautunutta). Liput 10 € pelkkä kierros / 20 € sis. maistiaiset.
- Lue lisää: Vaski Cider Instagramissa
Magni Mundin toteuttama turkulaisen ruokakulttuurin kasvutarina keskiajalta nykypäivään. Hinta alk 15 €. Kierros alkaa klo 13.
- Liput ja lisätiedot: Magni Mundi
- 9.6. Chyden visa – teemana ruoka klo 19
- 13.–14.6. Viinipuisto
Tulossa myös ruoka-aiheista improteatteria, ajankohta varmistuu myöhemmin. Kaikkiin Kirkkopuiston tapahtumiin on vapaa pääsy.
- Lue lisää: Kirkkopuiston terassi
Neitsytperunafestivaali järjestetään tuttuun tapaan Panimoravintola Koulun sisäpihalla. Tarjolla maisteluannoksia ja kylmiä juomia.
Mukana viisi ravintolaa ja Suomen kokkimaajoukkueen jäseniä: Nomad Food & Wine, Panimoravintola Koulu, Turun Keittiömestarit ry, Ravintola Xoco´s, Kustavin Kipinä, Matias Haapsaari ja Kari Julin Suomen kokkimaajoukkueen jäsenet.
Myynnissä saariston aamulla nostettua varhaisperunaa. Tietoiskuja perunasta, vahoista lajikkeista, historiasta ja viljelystä. Asiantuntijoita MTK:sta ja Luke:sta. Sohon Torwet viihdyttää yleisöä molempina päivinä klo 17–18 ja 19–20.
Tapahtumaan vapaa pääsy. Tapahtuma-aika klo 12–20.
Nyt kolmatta kertaa järjestettävä Taste of Archipelago on oodi hyvälle ruualle ja juomalle, rennolle tunnelmalle ja yhdessäololle. Tapahtuman järjestää Tammiston Kuulas yhdessä kumppaniensa kanssa. Kuulaksen hiiligrillissä valmistuu suussasulavia annoksia, suuta kostuttamassa paikallisten pientislaamoiden tuotteita, laatuviinejä ja Kuulaksen omia kesäsuosikkeja.
Ennakkolippu 22 €, 1.6. alkaen 25 €. Tapahtuma-aika klo 14–19. Lippuja myydään myös ovelta tapahtumapäivänä. Tapahtuma on K18.
- Liput ja lisätiedot: Tammiston Kuulas
Kesäkuussa juhlistetaan alkukesän odotetuinta herkkua! Varhaisperunapäivää vietetään vuosittain muun muassa kaupoissa, toreilla ja ravintoloissa. Tarkemmat tiedot Turun alueen varhaisperunapäivän tapahtumista päivittyvät.
Varhaisperunapäivä on ideoitu MTK:n, Turun kaupungin, Visit Naantalin, Visit Paraisten, YritysSalon ja Turun Ydinkeskustayhdistyksen yhteistyönä. Päivän tavoitteena on nostaa kotimaisen varhaisperunan arvostusta ja innostaa suomalaiset nauttimaan varhaisperunaa.
Tasting-tapahtumia, kokkivierailuja ja tarjouksia
Koko ruokaviikkojen ajan klassikkoburger 10 € hintaan (norm. 13 €), burgertiistaisin vain 7,90 €.
- Lisätiedot: Zarillo
Naantalin Vanhankaupungin rannassa sijaitseva ravintola Snickari houkuttelee ruokamatkailijoita Naantaliin tuomalla tulevalla kesäkaudella vierailulle kolme ansioitunutta suomalaiskokkia.
Ensimmäisenä Snickarin keittiön ottaa haltuunsa porvoolaisen Michelin-ravintola Vår:in perustanut keittiömestari Niko Lehto. Hänen menunsa on saatavilla 28.–31. toukokuuta.
- Menut ja varaukset: Snickari
Vaski Ciderin vetämä siideriklubi tutustuttaa teemallisten tastingien ja vapaan keskustelun myötä aidon siiderin maailmaan. 30.5. teemana siiderikisoissa palkitut kotimaiset siiderit, eli pääsemme maistelemaan lähivuosien kisamenestyjiä. Tilaisuus klo 17.30, Ravintola 5piste5:ssä (Brahenkatu 2).
Varaukset: tapani.levanto@designhill.fi (25 ensin ilmoittautunutta)
Liput 25 e / hlö (maksetaan tapahtumassa)
- Lue lisää: Vaski Cider Instagramissa
Turun Ruokaviikkojen ajan lauantaisin (31.5., sekä 7. ja 14.6.) klo 16-20 Unican Kulmassa on mahdollisuus tutustua herkullisiin pinsoihin ja napata kyytipojaksi kylmä juoma hintaan 18,90 €. Kesäsään suosiessa voit nauttia ruoasta terassilla, jokirannan menoa katsellen.
- Lue lisää: Unican kulma
Lähde siiderimatkalle halki Euroopan siiderialueiden! Illan aikana tutustutaan eri maiden siideriperinteisiin ja maistellaan niille ominaisia aitoja siidereitä. Maistelun ohjaa Vaski Ciderin kansainvälisestikin palkittu siiderintekijä, Tapani Levanto. Tasting 13.6. klo 17.00, Puutorin Nurkka (Brahenkatu 11). Liput 25,50 e / hlö.
Varaukset: nurkka@unica.fi
- Lisäinfoa: Puutorin Nurkka
Ruokakursseja ja -työpajoja
Tervetuloa mukaan innostumaan villiyrteistä ja nauttimaan toukokuisista maisemista Ruissalossa. Järjestämme villiyrttiteemaiset maisemakävelyt Ruissalon upeissa maisemissa, jossa pääset tutustumaan alueen monipuoliseen luontoon ja erilaisiin luontotyyppeihin. Kävelyllä keskustellaan mm. villiyrteistä, lähiruoasta, laidunnuksesta sekä ihmisen vaikutuksesta luonnon monimuotoisuuteen. Kävelyn päätteeksi pääset osallistumaan ruoanlaittoon ulkona hyödyntäen sesongissa olevia luonnonantimia ja lähiruokaa. Keräämme kävelyn aikana itse osan ruoanlaiton raaka-aineista.
Kävelyreitin pituus on noin 2 km. Kävelyn hinta on 25 € kaikilta yli 16 vuotta täyttäneiltä. Lauantain 17.5. tilaisuus klo klo 13–15 ja tiistain 20.5. tilaisuus klo 17–19.
Maisemakävely Ruissalossa on yksi Turun kaupungin kanssa yhteistyössä toteutettavista Ruokakaupungin kokeiluista.
- Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Pro Agria
Tervetuloa mukaan oppimaan lisää luonnonyrteistä! Koulutuksessa opastamme luonnonyrttien turvalliseen keruuseen, käyttöön ja tunnistamiseen. Koulutus sisältää teoriaosuuden sekä retken maastoon, päättyen maistiaisiin. Osallistuja saa kirjallisen materiaalin koulutuksen jälkeen itselleen. Materiaalin avulla pääset alkuun keruussa. Hinta 30 €.
- Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Pro Agria
Aasialainen ruoka on kuin pieni ilotulitus keittiössä. Paljon makuja, värejä, herkullisia raaka-aineita ja toki myös mausteisuutta. Tule siis mukaan Marttakeittiön matkalle Nepaliin, Vietnamiin ja Indonesiaan. Hinta 42 €.
- Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Martat
Tervetuloa herkullisten makujen maailmaan! Pääset yhden illan kestävälle kasvisruokamatkalle maailman ympäri. Kasvismatka maailman ympäri on värikäs, iloinen ja hyväntuoksuinen. Uudet ruokakulttuurit opettavat meille uusia tapoja valmistaa ruokaa tutuista raaka-aineista. Hinta 42 €.
- Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Martat
Tervetuloa ruokakurssille valmistamaan ja maistelemaan Kaukasian houkuttelevia herkkuja. Yrttien ja mausteiden aromit, tuoreet kasvikset ja hedelmät sekä iloinen ruokailu yhteisten aterioiden äärellä – niistä on georgialainen keittiö tehty! Hinta 42 €.
- Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Martat
Juustojen valmistus on mukavaa puuhaa. Kotitekoiset juustot syntyvät helpoista raaka-aineista näppärästi kotikeittiössä. Tässä työpajassa harjoitellaan valmistamaan mozzarellaa itse sekä tutustutaan yksinkertaisen etikkajuuston valmistukseen. Etikkajuusto toimii myös pikamozzarellana, jos aika ei riitä perinteisen mozzarellan valmistamiseen. Hinta 30 €. Kaksi työpajaa klo 16 ja 18.15.
- Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Pro Agria
Tervetuloa tutustumaan vaalean hapanjuurileivän leipomisen saloihin. Juurileivonta on mielenkiintoista ja antoisaa puuhaa, varsin erilaista kuin muu leivonta. Juurileivonnassa taikinan kohottaa toimiva hapanjuuri, hiivaa ei siis käytetä ja jokainen työvaihe on oma erilainen prosessinsa. Tässä hommassa maltti on valttia. Hinta 42 €.
- Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Martat